Kurumsal

Profil ve Tarihçe


Setaş Colorcenter, 1966 yılında başlayan yaşamını renk bilgisi üzerine kurmuş bir kimya şirketidir. Tekstil sektörüne ürün tedariği ile yola çıkmış olup, ürün gamını Kağıt, Plastik ve Metal sektörleri için de boya, kimyasal ve özel efektler üreterek geliştirmiştir.

Avrupa ve Asya' yı birleştiren konumunun sağladığı ayrıcalık ile kültürler arası iletişimi doğru sağlayan Setaş Colorcenter, yurtiçinde ve yurtdışında kaliteli ve geniş ürün yelpazesi, hızlı lojistik ağı ve özenli teknik servisi ile tercih edilen bir üretici ve iş ortağıdır.

İlerlemesinde öncü olan teknik altyapısını, tüm sektörler için yapılan Ar-Ge çalışmalarını ve deneyimli araştırma ekibini Technology Center çatısı altında birleşterek multidisiplinler bir çalışma sistemi oluşturmuştur. Bu sistem ile müşterileriyle ortak projeler geliştirmeyi, üniversitelerle işbirliği içinde olmayı ve uluslararası araştırma projelerinde yer alarak inovatif ve çevreci kefişler yapmayı amaçlamaktadır.

Setaş Colorcenter, faaliyet alanlarında Türkiye' de lider konumuna gelmiş olup, ürünlerini  Orta Doğu, Asya, Avrupa, Afrika ve Güney Amerika bölgelerinde de pazarlamaktadır. Logistic Center bünyesinde işleyen "ithal ürünlerde antrepodan müşteriye doğrudan satış" ve "yerli üretim ürünlerinde yalın tedarik sistemi" uygulamaları ile yurtiçinde ve yurtdışında, hem rekabet gücünü arttırmış, hem de müşterilerine minimum stok maliyeti ve hızlı tedarik avantajı sağlamıştır.

Üretim Faaliyetleri


Setaş Color Center, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi' nde 3 farklı üretim tesisinde, Özbekistan Taşkent' te ise pigment üretim tesisi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu tesislerde tekstil, kağıt, metal ve plastik sanayi için boya, yardımcı kimyasal, optik ağartıcı, elektrostatik toz boya ve masterbatch üretimleri yapılmaktadır.

İleri teknoloji ekipmanlar ile verimlilik, ekolojik uygunluk, yüksek kalite ve sıfır iş kazası hedeflenerek yapılan üretimler, esterifikasyon, diazo reaksiyonları, metilasyon, coupling, enjeksiyon, molding gibi çeşitli kimyasal ve fiziksel prosesleri içermektedir.

Üretim Kapasiteleri


Reaksiyon bölümü: 6.000 ton üretim kapasitesine sahip bölümde sıvı reaktif, sıvı akrilik ve sıvı kükürt boyaları üretilmektedir.

Dispersiyon bölümü: 10.000 ton üretim kapasitesine sahip bölümde pigment ve vat dispersiyonları ile sıvı dispers boyalar üretilmektedir.

Kimyasal bölümü: 25.000 ton üretim kapasitesine sahip bölümde tekstil sektörü için yardımcı kimyasallar ile, kağıt ve tekstil sektörleri için optik beyazlatıcılar üretilmektedir.

Masterbatch bölümü: 10.000 ton üretim kapasitesine sahip bölümde elyaf, ambalaj ve kablo sektörleri için PET, PE, PP, PA bazlı renkli, siyah ve fonksiyonel masterbatchler üretilmektedir.

Elektrostatik toz boya bölümü: 6.000 ton üretim kapasitesine sahip bölümde Epoxy, PES ve Hibrid elektrostatik toz boyalar üretilmektedir.

Şirket Tarihçesi


1966 yılında ticaret hayatına ilk adımını atan Setaş, tekstil ve deri sanayi için boya ve kimyasal madde üretimi ve temsilciliğine başladı.

1987' ye gelindiğinde Setaş araştırmalarını geliştirmiş, ilk dispers boya üretimini gerçekleştiriyordu.

Setaş 1989' da temsilciliklerini bırakma kararı alıp tamamen kendi üretimine odaklandı.

1997 yılında selüloz elyaf için baskı boyaları, poliamid elyaf için asit ve metal kompleks boyaları üretimine başladı.

2002 yılında Setaş dünyadaki önemli boya üreticilerinden oluşan, insan sağlığı ve çevrenin korunması konularında çalışmalar yapan ETAD (The Ecological and Toxicological Association of Dyes and Organic Pigments Manufacturers) adlı saygın derneğin ilk ve tek Türk üyesi oldu. Bütün önemli kuruluşlar ortak geleceğimizi koruma bilinci içinde benzer faaliyetler içine giriyordu.

2003 Setaş ilk organik sentetik pigment üretimini gerçekleştirirken, aynı yıl Tekstil ve Kağıt sektörleri için sıvı akrilik boya üretimine başladı.

2004 yılında Masterbatch üretimine başladı. Kimya sektörünün önemli kollarından biri olan bu alanda kısa süre içinde kendini kanıtlayarak Türkiye' nin en büyük tedarikçisi konumuna geldi.

2007' da lif yağlama teknolojilerinde kullanılan yağların üretimine başlayan Setaş, aynı sene yeni bir iş koluna yatırım yaptı.

Elektrostatik Toz Boya üretim tesisi 2007 yılında faaliyete geçerek Setacoat markası ile metal kaplama sektörünü Setaş' ın renkleri ile tanıştırdı.

Denim' de moda özel efektlerle her geçen gün dinamikliğini korurken, 2010 yılında Setaş bu sektöre yeni ürünlerin geliştirmesi için kimyasal üretim projesine başladı. Türkiye' nin denim üretiminde global anlamda öncülüğünü devam ettirmesi Setaş' ın Ar-Ge çalışmalarının lokomotifi oldu.

İçinde barındırdığı kimya temelli farklı disiplinleri buluşturmak ve buradan doğacak sinerji ile yeni çalışmalar yapabilmek için Setaş 2011 yılının Eylül ayında Teknoloji Merkezini açtı. Güç iletişim ve bilgi paylaşımından beslenir ilkesi bu merkezin temel yaklaşımlarından biridir.

2007 yılında kurulan elektrostatik toz boya bölümü , 2014 yılında ÇOSB' de 11.000 m2' lik yeni bir tesise taşınarak kapasitesini 6000 Ton / yıl a çıkardı.

2016 yılında Setaş Kimya 6 Eylül 2016 tarihinde, United Nations Global Compact (UNGC) platformuna üye olarak katılmıştır.

Gelişen dünya ile beraber Setaş da mevcut birimlerini güçlendirip yeni yatırımlara girmeye devam edecektir.

Profil

Elektrostatik Toz Boya

» Aluminyum Dış Cephe Sistemleri
»Şehir mobilyaları
»Mutfak ve Beyaz Eşya Sistemleri
»Raf ve Market Sistemleri
Ȃevre Sistemleri

Toz Boya

» Isıtma ve Soğutma Sistemleri
»Otomotiv ve Oto Yan Sanayi
»Aydınlatma Sistemleri
»Kapı ve Pencere Sistemleri
» Özel Ürünler

İletişim

Adres :  Çerkezköy Organize San. Bölgesi İsmet Paşa Mah. 2.sok. No:7 59520 
Kapaklı / Tekirdağ / Türkiye
Tel.:+90 282 758 17 85
E-mail  : setacoat@setas.com.tr